به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری هادی ساعی رئیس فدراسیون تکواندو امروز سه شنبه برگزار شد و وی به ارائه گزارش عملکرد این فدراسیون در ماههای اخیر پرداخت.
ساعی در ابتدا گفت: سال شلوغ و سخت داشتیم. سال بعد سال تعیین تکلیف برای المپیک است و از ۵ و ۶ فروردین گرنداسلم و در ادامه گرندپری، یونیورسیاد دانشجویان و.... را داریم.
وی در واکنش به اختلافاتش با پولادگر معاون وزیر ورزش تاکید کرد: از روز اول که آمدم این مشکلات بود. آدم صبوری هستم ولی الان به خانواده تکواندو لطمه میخورد. من باید از حق تکواندو دفاع کنم. روزهای آخر سال است و ۱۶ رویداد شرکت داشتیم. از همان بودجهای که گفتند نصفش را دادهاند. ۲۲ میلیاردی که گفتهاند نصفش را دادهاند. اگر کمک نکنند در اعزام به گرنداسلم به مشکل میخوریم. از این مبلغ، ۲۰ میلیارد برای مجلس است. وزیر ورش قبل از آن سانحه گفت یک متمم به تفاهمنامه اضافه میکند که تا الان اتفاقی رخ نداده است. دوستان میدانند کجا به ما لطمه بزنند. میخواهند ریشه تکواندو را خشک کنند. در شورای برون مرزی هم گفتهاند ساعی چطور میخواهد با تیم برود و محروم است.
رئیس فدراسیون تکواندو تصریح کرد: کاهش بودجه ورزش گریبان فدراسیونهایی را میگیرد که فعالیت و اعزام بیشتری دارند.
ساعی درباره عدم حمایت دولت از تکواندو با توجه به قول معاون رئیس برای حل مشکل استراماچونی و باشگاه استقلال اظهار کرد: تعجب میکنم. البته بحث فوتبال جداست. ورزش اولویت این دولت و دولتهای قبل نبوده است. چانه ورزش کوچک است. اینجا ریال به فدراسیونها میدهند ولی اعزام و هزینهها به دلار است.
وی درباره برگزاری نوروزگاه با مبلغ ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان گفت: بودجه نوروزگاه خارج از ورزش بوده است. اگر این بودجه به ورزش اختصاص مییافت میتوانست کمک زیادی باشد. به ما هم پیشنهاد دادند که در این رویداد شرکت کنیم ولی دلم نیامد چون برای تکواندو نتیجه و ثمری نداشت.
رئیس فدراسیون تکواندو گفت: برای گرفتن ویزا نگرانی داریم. برای مسابقات منچستر به ایران ویزا ندادند. امیدواریم در گرندپری بعدی به مشکل نخوریم. در ایتالیا با رئیس فدراسیون جهانی صحبت کردم که او رئیس فدراسیون انگلیس را صدا زد. رئیس فدراسیون انگلیس تعجب کرد و گفت هنوز اقداماتمان را شروع نکردهایم اما در نهایت دو هفته زودتر از تمام کشورها دعوتنامه برایمان ارسال شد که در آخر به تیم ایران ویزا ندادند.
ساعی با اشاره به مشکلات مالی خاطرنشان کرد: با این شرایط نمیتوانیم اردوهای خوبی داشته باشیم. مجبوریم از تیمهای سوم و چهارم استفاده کنیم و از آنها و حتی نوجوانان برای بازیهای آسیایی استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: اگر مشکلات ادامه یابد باید دنبال دو سهمیه قارهای برویم. نتایج مسابقات باکو برایمان مهم است و پس از آن تصمیم میگیریم به گرندپری برویم یا به همان سهمیههای قارهای اکتفا کنیم.
شهرام اربابی رئیس کمیته داوران فدراسیون هم در این نشست خبری گفت: بعد از بکار بردن هوگوهای الکترونیکی، تکواندو از نظر فنی افول کرد و تماشاگرپسند نبود. از سال گذشته سیستم عوض شد و سه راند دو دقیقهای گذاشتند. این تغییر زیادی به تمرینات و مسابقات داد. داوران هم باید سیستم خود را عوض کنند.
وی افزود: از سال گذشته ما هم آغاز کردیم. داوران بخاطر کرونا افت فنی و اطلاعاتی داشتند. کار سختی برای بازگرداندن سطح داوری داشتیم.
به گفته اربابی، در حال حاضر ٨ هزار داور تکواندو وجود دارند که بیش از ٨۰۰ نفر آنها به روز شده و مورد استفاده قرار گرفتهاند.
رئیس کمیته داوران در واکنش به اینکه یکی از انتقادات به رئیس قبلی این کمیته خودش به مسابقات بین المللی اعزام می شده و این رویه هنوز ادامه دارد، گفت: رئیس کمیته داوران باید همیشه در مسابقات باشد و دانش به روز داوری را بگیرد و منتقل کند. این انتقاد درستی نبود. رویه ما این است اگر مثلاً اتحادیه آسیا دو سهمیه داوری بدهد که یکی متعلق به رئیس کمیته داوری باشد، ما سه سهمیه طلب میکنیم تا در کنار رئیس، دو داور هم اعزام بشوند.
اربابی در خصوص ناراحتی داوران از حرفهای او تاکید کرد: با هادی ساعی دو هدف را برای داوری تا سال آینده تعریف کردهایم. اول اینکه میانگین سنی بالای ۵۰ سال داوران را به زیر ۴۰ سال کاهش بدهیم. خیلیها از این کلمه میانگین برداشت درستی نداشتند. دوم اینکه داوران قدیمی اکثراً در ۱۰ بخش فعالیت میکنند و داور و مربی و مدرس هستند. برای آنها جایگاه بالاتری در نظر گرفتهایم یعنی ناظر فنی.
وی درباره اینکه گفته میشود اعزام داوران به مسابقات بین المللی سلیقهای است گفت: کمیته داوران نقشی در اعزام داوران به مسابقات بین المللی و اوپن ها ندارد. اتحادیه آسیا هر سال ۱۵ اسم از فدراسیون میگیرد و از بین آنها انتخاب میکند. فدراسیون جهانی مسابقات بین المللی و امتیازات داوران را بررسی میکند.
اربابی درباره احتمال حضور داوران ایران در المپیک پاریس گفت: پروسه المپیک متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. این دوره دو داور از ایران یعنی خانم باقری و خودم برای ۶۰ داور برتر جهان دعوت شدهایم. در نهایت یکی از ایران انتخاب میشود و در پایان ۲۶ داور برای المپیک پاریس انتخاب خواهند شد.
اصغر رحیمی هم درباره محرومیت هادی ساعی و حل این مشکل گفت: این را خدمتی از ساعی به تکواندو جهان میدانیم. در مکزیک اعتراضات زیاد بود. خود مربیان گروه تلگرامی درست کردند و دائم مشکلات را به اشتراک میگذاشتند. ۲۰ تیم برتر جهان اعتراض داشتند. آنجا من و ساعی در بازی متین رضایی با ورزشکار ترکیه اعتراض کردیم و فردایش اعلام کردند ساعی یکسال محروم است. جلسه مفصلی با فدراسیون جهانی گذاشتیم.
وی افزود: گفتیم اینها در جایگاهی نیستند رئیس یک فدراسیون را محروم کنند و باید دفاعیات فر محروم شنیده بشود. گفتیم شما سیستم اعتراضی ندارید و نمیشود ۲۰ کشور اشتباه کنند.
رحیمی تاکید کرد: اتفاق بدتر این بود که باید به کمیته مسابقات اعتراض میکردیم و آنها هم حق محرومیت داشتند. در تاریخ ۲۰ نوامبر محرومیت ساعی اعلام شد به عنوان رئیس فدراسیون فعالیتهایش را انجام بدهد. بعد از بازگشت موضوع را رها نکردیم. در نهایت پس از پیگیریهای ما مقرر شد در آیین نامه دیگر چنین چیزی از محرومیت چندساله وجود نداشته باشد و سازوکاری برای اعتراضات تعریف بشود. از ٨۹ رای معتبر، ٨۷ نفر رای دادند محرومیت در محل مسابقات برطرف بشود. همه خوشحال هستند از این اتفاق. نامه رسمی رفع محرومیت ساعی هم آمده است و ایشان ۷ فروردین به گرنداسلم میرود.
نظر شما